Sunday, 26 April 2009

pantang tul!!!

bosan gler blog aku nie....bosan thap dewa da nie..
kosong nk mmpus..aku x tau nk tulis pe..tp ble ingt pesan mak aku dulu...ajis,kalau ko wat keje tue,wat sampai habis jgn tiggal sekerat jalan..x elok.buruk k elok k asalkan abihkan ape yg ko wat..
btui gak ape yg aku ckp n kan..at least ade nmpak ape yg aku wat kan..

bler aku da makin leh pkir bnde dgan waras,aku mule stat pkir pasal pantang larang yg mak bpk aku bgtau time aku kcik2..bkn mak bapak aku je,mak cik pak cik aku pn nk join gak..hambikk..
ble skali aku dgar time aku kcik2 aku trus la caye..ikut je.x pkir pn knpe.so,ble da besar tau la reason knpe mak bpak aku ckp cam2..

(1)mak:siti(kakak aku),jgn slalu duk tepi pintu nnt lambt kawen..
siti: ye mak..(ikut je....)

sbnarye ok je duk tepi pintu kan..lg senag bujang2 nmpk kakak aku..cpt kawen...haha..
secare logiknye senag je,kan k ssh kalau org nk lalu kat pntu 2 kalau kakak aku duk mlepak kat
ci2..simple kan..

(2)mak aku slalu marah aku coz potong kuku malm2..dye ckp x elok.aku pn ikut je la coz tiap kali mak aku marah,dye x penah bgtau pn npe x bleh..then mak aku wat muke2 yg mmbawe makne lbih kpde yg ghaib2..cuak siot..aku kan kcik lg comel time 2..haha..budus!!
logiknye senag cipan..coz dye x nk anak manje dye tergunting jari..2 je..haha

(3)kalau ade rama2 masuk umah,sure mak aku cakp ade tetamu nk datng...alaaaaa..korng sure penah dgar kan..ape kaitan rame2 ngn tetamu pn aku x tau...kdag2 2 ade gak kebetulan nye ade tetamu datg..ade gak yg x dtg.penatnye je aku jerang air.(tipu la jis..)..confius!!.yg n aku x tau logiknye....nnt aku tanye mak aku la.

(4)jgn bukak payung dalm umh nnt ade ular masuk umh...haa..n lag la pelik..payung+umah=ular???..ape kaitan payung dalm kes ni..maybe bler aku bkak payung secare autonye,ular ingt da nk ujan so,ular yg kesejukan 2 pn masuk dalam umh nk berteduh..ye la kooott..

(5)mak aku slalu cakp,kalau nk p satu tempat then korang da kat luar umah..siap2 da nk stat moto la ni,vroomm22...then korng teringt ade something tertiggal..korng pn masuk blik la amek barg 2..haaaa..pasti ade something bad will happen kat korng aritu..yg n aku agak caye coz aku slalu kne cam2..

abg aku:alaa,ttggal plak rod kat atas meja..ko p amek jis!!
aku la:2 la ko...byk sgt mkn tlur ikan..(emo aku p amek rod 2..)

3 jam aku mancing..seko pn x nek!!
logiknye,kne la well prepare bler korng nk kluar umh coz,persediaan mantap menghasilkn hasil yg bagus..waalaahh!!.

(6)kalau ade bunyi belalng dalm umh sure aku cuak..coz time kecik2 dlu,mak aku slalu cakp ade pelesit naik belalng 2..waaaaaaaaa...cuak cipan.mne x libanglibu aku...nth la.bnde n aku caye sampi skang.xmo tye lebih2 kat mak aku.nnt x pasal2 kne luku..bnde2 ghaib camne better korng x yh tau byk dr tau byk sgt2...ssshhhh...

(7)n bnde pling aku ske wat time kecik2..bile time ujan,aku ske cucuk bawang ngn cili kat lidi pas2 ltak kat laman umah...sbb?aku nk ujan 2 berenti cpat..aku nek men kt luar..hahaha..lawak gler..tp,btui gak ape yg mak aku cakp n..bwang ngn cili kan pans.da kalau aku ltak 5 tan bwang ngn cili kat laman umh,sure umh aku pnas..hahaha..logik2....
xde la..aku rase mak aku nk aku diam dr nanges nek men kat luar time ujan,2 yg mak aku berikan harapn palsu kat..hahaha..pye la lame aku tggu ujan 2 berenti smpi la aku tertido....
mak aku mmg terbaek..aku sayang mak aku..(ajis,jgn nanges.................tahan2)

kalau aku nk cter lag..byk lg kot..xpe la..n pn ok la..ade gak kaler dalm blog aku nie..

kalau mak bpak korng cakp jgn wat 2 jgn wat nie,maksdnye,dyorg tau bnde 2 x baek tuk korng..jgn korng duk nk lawan je cakp mak bpak..dyorg 2 makn garam lag bayk dr korng..
ape yg dyorng ckp kadang2 mmg la korng x puas ati kan..tp,caye la...ade reason dsebalik larangan 2..

p/s:kakak aku skang n mude lag,blum grade lag..so,jgn burok sangke...haha
p/s:taatilah pesanan ibubapa,kerana ia akan membawa berkat dlam hidup kamu sume..

Monday, 6 April 2009

Things Make Strawbengkok Happy

(1) aku lahir kat dunie ni....aku sgt bersyukur kpade Allah kerna dilahirkan dgan sempurna,tiada cacat cela...aku sgt2 bersyukur kerana dilahirkan dalam keluarga yg sgt2 menyayangi aku...walaupun adik beradik aku ramai,aku x penah rase aku kekurangan kasih sayag..xpenah rase lonely....mak ayah aku layan kitorang adik beradik same rata.mak ayah!,walaupun ssh nk cakp face to face..hakikatnye aku sgt syangkan mak ngn ayah aku....kalaupn setiap titik air kat laut jd emas..2 pn x ckup nk bayar kasih syg mak ngn ayah...MAK,AYAH...I MIS U SOOO MUCH.................................................(sedey plk aku....)



(2) bile aku dapt 1st kapal terbag mainan aku...mase 2 aku darjah 2 kot.kapal trbang n hasil tangisan aku berjam2 sbb jeles kawan aku ade sbijik...haha.time 2,tuhan je yg tau camne rase nye prsaan aku..mega happy..time 2,bapak aku blikn kapal terbg kaler hijau,ade 3 tayar...pas2 ade bndera US kat sayap dye..fuuhhhhh!!!..gler seronok aku time.aku tarik kuat2 kebelakang,pas2 lepas!!....laju gler beb.Zooooommmm....



(3) dpt adik...time n aku happy thap kronik.walaupn aku kcik lag cam xde prasaan je tp sentimental jd abg 2 membuak buak...time n aku baru 3 tahun.ade la picisan memory aku pasal kelahiran aku aku n.kalau x cilap la,mase 2 aku baru blik kdai beli ice pong ngn abg aku...uwekkk!!!..adik aku lahir.maka bermulalah era aku sebagai seorang abg..sejak aritu aku cbe mnjadi contoh teladan yg bek kpde adik aku..aku da cbe sedaya upaya aku..X BOLEH!!!..last2 adik aku wat kepale sendri.aku kecewa x dpt membimbing adik aku..huu(sedey thap gaban)...tapi skng nie dye(adik aku la..) da menjadi ank kesayangn family aku..korang tau sbb pe..sbb dye anak bongsu la..huahuahua..



(4) 4A 1B..aku dapt best student kat skolah rendah aku dlu..ok la.aku duk kampung kn.result cam2 da kire gempak gler babi..da leh wat kenduri 7 ari 7 mlm da..aku mmg bangge gler.hahaha.b4 exm 2 aku nie cam sengal2 ckt la..asek kantoi jer.tbe2 je aku dpt bst student.mne x bangge..tp,aku xdpt hadiah ape2 pn dr mak ayah aku..kecewa gler aku..ingt leh dpt dapt beskal BMX k,kereta control k,..bawak p ZOO k..huhuhu..nk wat camne kan.da bkn anak bongsu..(xpe la jis...jagn nangis k...)




(5) 1st handphone aku.....time n aku form 3.gler jakun bler ade fon cndri.cam org batu plk aku time 2...lantak la korng nk cakp aku jakun k kuno k zaman batu k..aku mmg mega sonok time 2.lagi2 aku beli fon 2 dgan duit aku cndri...duit titik peluh aku.bersengkang mate stdy..hahaha..aku dpt hadiah dr skolah menengah aku coz result PMR aku elok..elok camne?x yh la korng tau...gler sentimental fon 2. fon 2 fon flip..alaaaa..yg leh bukak ttp 2 la.SAMSUNG beb..SAMSUNG..tp bler sampi matrik aku trpakse tukar fon yg aku syg 2..coz dye da rosak akibat libasan tangan aku ketika bermain ping pong(padahl x terer pn..)..abh rosak..skang n aku ade memori pasal dye je,aku x dpt tuntut mayat dye kat kdai fon kat KULIM,KEDAH...x sempt nk ambik..huhu..to my SAMSUNG,u always be 1st in my heart...(bengong la jis...)


(6) komik!!!...aku pling ske gler komik..x kire la ujang k gile gile k kawan k dewata raya k..sume la...aku sanggup x mkn kat kantin time rehat sbb nk kumpul duit beli komik nie..mhal gler komik nie.satu jilid rm 4.50...sbulan skali..mne la aku nk carik duit time kcik2 dlu kan..kalau mntak duit dr mak aku coz nk beli komik alamat kene luku la aku..drpade ko beli kartun 2 bek wat beli mknan..2 la yg slalu mak aku ckp beli aku mntak duit..nk wat camne kan,aku bkan anak bongsu yg dpat sume ...huhuhu(ajis,sabar ye......)


(7) mengaji...rmai org cakp word 'mengaji' n tuk org yg blaja..tp dalm cter aku ni mengaji means membace alQuran..dlu aku mengaji kat umh ustazah skolah rendah aku.time 2 aku darjah 4 k 5..x ingt sgt la.walaupun cuti k puase k ,aku still nk nk p mengaji..hujan k badai k ribut mahupun taufan aku still pegi gak...sbb?sbb aku nk usha ank ustazah 2.hahaha..(bengong tul.lari niat...).mase kcik2 kn,org cakp cinta monyet(hahaha..x leh blah langsg)..ade part yg aku x leh lpe..
suami ustazah:npe bace laju sgt nie..(emo gler muke..)
aku:errrrr........

time n otak aku da xde kat c2..duk pkir awek 2 la..gler angau sial.sbb b4 aku ditest oleh c bapak awek n,awek 2 ckp yg dye nk homework same2 ngn aku...mane x libanglibu aku..gler penasaran aku...hahaha..tp 2 la.cinta monyet kan.pas je skolah rendah..dye ntah kemane aku pn ntah kemane..jarg2 gler jmpe.padahal umh bkn jauh kan.ade la 2 3 kali aku terserempak ngn dye time skolah menengah dlu,bler masuk uni, jer lag la x penah jmpe...aku dgar skang dye dah ade balak...kepade *** ******* aku doakn ko bahagie..(ayat gler pasrah....)


(8) dapt flight k UK..ni la yg pling hapy aku rase..dr kecik aku duk berangn nk p oversea..n sume sbb trpengaruh ngn cter kat tv3 tue..pe la tajuk dye.alaa yg ahmad idham ngn haliza misbun berlakon 2..yg last2 ahmad idham kne tembak time hujn mase nk p jmpe haliza misbun 2.. lantak la.x ingt aku..1st time bler nasuha(MARA punyer org) call,aku rase cam nk pitam..cam x caye gler2.aku tye balik kali."btul k saye dpt program ni?"..nasuha jawb"btul dik,tahniah"...waaaaaaaaa..makn x kenyang,mandi x bash,tdor x lena..angau gler aku..haha.tp,x sume bnde ko leh dpt ngn mudah..masuk je BMI,mmpi indah mkin lame makin jd mmpi ngeri...aku mcm mnyabung nyawa plk..kalau aku nk cter kt cni 300 taun pn x abh..ats sokongn rakan seperjuangan,aku berjaya gak lepas...akhirnye aku sampi gak uk nie.alhamdulillah....





p/s:kpde pjoq,aspar,yon,joe,zalina,faridah,yana,taqim,que,miji,baya and mira...trime kasih ats sokongn moral dan x moral korng..aku sgt2 mghargai..

p/s:aku beli fon 2 pn sbb anak ustazah 2.....skali dye x bawak fon p asrama daa..

Thursday, 2 April 2009

update!!!!

lame gler x update.....mlas thp gaban da ni..

2 laaa...org duk wat blog nk wat gak..mengada2...

huhu...sape la rajin sgt nk tulis2..aku?compem x rajinnnye.....malas lag sinonim ngn aku..
haha..mari bermalas malasan...1 2 3..priittttt!!!...arghhhh..bstnye...(guling2 kat lantai....)

aku mls da nk update nate nie sbnornye....da mkin cti n lag la..haiiiisshhh...

da la....jari aku da penat...


p/s:ini bkn yg trakhir.
p/s:aku tekan2 keypad n time badan aku da mega penat..hentam je la.

Monday, 23 March 2009

MARI BERPANTUN

pihak lelaki:pkul 6 pgi dr seberang,berhenti sekejap d bukit aman,
kami dtg bkn sebarg dtg,dtang ingin menyunting bunge ditaman
.

pihak wanita:bunge d taman mekar mewangi,disimpan dibuat mandi mandian.
hajat saudara sgtlah murni,besar tapak tgan nyiru kami tadahkn.

perkahwinan merupakan satu ikatan yg menyatukan 2 jiwa 2 hati,gembira,suka duka,ketawa,menangis,bergaduh,bergolok gadai bermandi peluh,penat lelah pn sentiasa berdua...sweetnye.(ajis,jage tatatertib..)..

kahwin ngn pantun mmg xleh nk elakkan..knpe?.ntah!!..aku pn x tau..
pantun memantun n ssh gak sebenornye,di buatnye x reti nk jawab pantun..haaa!!x pasal2 je x jdi kahwen..kes naya nie..haissshh..x bley2..

aku bkn nk ckp pasal kahwen pn..aku nk cakp pasal pantun nie je..
aku dulu ske bace majalh UJANG..aku mmg minat ngn DIN BERAMBOI...gler lawak!!.
alaaa..xkn x knal kot..

DIN BERAMBOI
>suke paki selipar kaler kuning kat siku
>berambut kerinting ikal mayang
>suke tocang 2 kat rambut kerinting dye
>hobi:seret menyeret tin2 kosong satu kampung
>suke korek hidung pastu campak merata2..
>bulu ketiak toksah cter la...
>bau bdan...air pollution!!!
>baju singlet sluar pendek yg same dipakai selame dye hdup.
>sgt2 suke merosakkan pantun2 klasik..(nie la yg aku nk cter..haissshhh)

fuhhh..klau korng x knal gak,lantak korng la..

hasil perguruan aku ngn mamat kurng IQ..

2 3 kucing berlari,
mane nk same sikucing belang,
dah 2 3 yg berlari,
compem2 xde belang.

kalau ade jarum yg patah,
jgn disimpan dalm peti,
buang je kt luar umah,
biar tercucuk kat kaki.

Hayya Cik Siti, perempuan banyak muda,
Ana banyak takut jalan tutup mata,
cik Siti da kawen ka,ade balak ka,
cik Siti makn spegeti x,mee hun goreng k,asam laksa,nasi beriani?

buai laju2,
sampai pokok sena,
woii!!!,jgn laju2,
nnt benjol kpale.

timang tinggi2,
sampi cucur atap,
cucur atap x sedap,
cucur bilis ka,cucur pisang ka...sedp la gamaknye..

pulau pandan jauh ketengah,
gunug daik bercabang tiga,
dah kalu jauh sgt ketengah,
biaq p je la...

p/s:korng bace je la..aku pn x tau nk tulis pe lg..


Tuesday, 17 March 2009

di sebalik kot

di petang yg indah


yon:jis,sok pg ade class x?...(trus tekan buzzzz kuat2...)
ajis:abih gegar skrin aku..xyh buzz xleh k.(hamun aku kat yon..)..
ade kot....

dalam class math


aku:gadis 1,nper tbe2 ade negative plak..
gadis 1:maybe sebab paksi dye len2........(syap slama 23 ns.)..kot.....


dekat kantin skolah


dolah:khor gha gegok aghr erght khiga..gherst ghok.(ko da tgok ice age 3..best x)
sulaiman:dah...sgt best kot..(sambil mengesat serpihan bihun dolah kat kepala)...


da bace sume kat atas?...bgus..bile aku ckp msti ade kot kat belakang..knpe?padhal kalu xde pn xpe kan..ok.stelah aku wat kajian selama 3 ari,aku dapt carik maksud sebenar word nie.
skang nie aku nk mendefinasikan word kot....kalu nk pahm kne ade contoh so aku bg la situasi kat tuu..

(1)based on 1st situation..aku dapt tafsirkan yg kot digunekan tuk sesuatu yg ko x ambik berat pn..sambil lewa.wat x penting,memandang enteng pade satu2 perkare...orang yg slalu gunekan kot tuk situasi cam no. 1 nie biasenye agak mlas and suke wat keje last minit..sbb?sbb at da 1st part lag dye mmg x ambil kesah sgt pn pasl bnde 2....ble air da sampai kat idung bru nk carik pelampung..x gune!!..logik kan.

(2)based on da 2nd situation....kot kat cnie digunekan dgan btul..gadis 1 mmg btul...<>penggunaan kot kat cini tepat dan sesuai.bler korang x sure pasal something,jgn x jwab!!..jawab je dgan confiden...tp letak kot kat belakang..why??.1st,korang x la nmpk bodo sgt...2nd,korang x kan disalahkan kalu fakta yg korang bg tu salah coz korang sebut kot..ingt!!berhenti slama 23ns sbelum sbut kot..sgt2 penting!!!(tolong la caye ckp aku nie..)



(3)based on da 3rd situation.....aku pakai kot tuk situasi camni baru2 je..dalam 2 3 blan yg lepas.ok..kot yg digunekan kat cnie termasuk dalm konteks HIPERBOLA...maksudnye cbe tuk mmbesar2kan satu2 perkara dgn kate laen indah kabar dari rupe...sbenarnye kalu korng(esspecially jantan2) gne word kot nie tuk tujuan nie x bper sdap ddgar sbb bunyi cam pompuan and ade gedik2 ckit(bluerrrkkk..geli aku)...



slepas aku wat rumusan and ringkasan psal word n,aku dapt satu kesimpulan yg aku rasekan bleh dterima akal yg waras.....penggunaan kot lebih mmbawe bad impression kat c pengguna jika ianye disalahgune pakai kat satu2 situasi... korang setuju?.kalau korang x stuju ske ati korang la,nie blog aku..hahaha..



p/s:terime kasih kpde a.samad said sbb byak tolong aku dalm wat artikel ni
p/s/s:sebernanye pe yg aku cakp nie mmg btul..renung2kan
p/s/s/s:kpde muhammad abdul aziz bin selamat,sile ubah hidup anda sebelum terlewt.
anda mampu mangubahnye..

Friday, 13 March 2009

air wick~speaker~botol air~fail math~body spray

atas meja
speaker,air wick,tengkorak,kapal terbang,snowcap,botol air,kure2 ijau aku yg comel(kawaiinye..),external harddisk 1.5 T, juggling ball,fail math,plastik delivery yg baru sampai td,cattle,note communication,getah ikat rambut,earphone bersama mp3(mmg la...haisshh..)digital camera NIKON 10 MEGAPIXEL,air 7up semalam,tesco receipt beli sos chili ptag td last skali arrow dart aku(da patah sbb tersepit kat pintu...)

rak tepi dinding
sampul surat(baki antar borag MARA dulu...7 aku bgi kat mmber aku suh antar cept pye pasl..last2 lambt gak..hampeh!!!!),ketip kuku,kotak camera aku(yg 10 MEGAPIXEL 2 la.),kertas a4 3oo keping(beli kat tesco ngn migie..kalu x silap yon pn ade.time 2 baru pas exam ape ntah.x ingt),gunting kaler ijau(aku sbnarnye suke kaler ijau,tapi satu bju ijau pn xde...haisshh),2 fail kosong(ko nk tau sbb ape kosong...sbb xde isi la..hahaha),kamus cambridge aku(beli time matrik dulu..sir Zul yg tolong belikan..time 2 ade awek pakai tudung kaler merah..cunnye...),Al-Quran(aku letak kat atas sekali,memuliaknnya...tp kalu x bace x gune jgak..ajis2..ape nk jdi nie)

rak tepi katil
da lowest part
BIke Magazine(magazine byak intipati pasal superbike..aku beli sbb nk tau pasal natang ni la.aku ingt nk beli sebijik,tp...ntah la..kalau tgok baki kat akaun Llyods aku,cam xde harapan jer...),pinggan kaler ijau(camne ade kat cnie???),3 botol sos cili(2 aku baru bli petang td..69p each)3 bungkus instant noddle(megi la..antara bnde yg wajib ade kat rak nie),fishing rod(aku beli mase mule2 sampai sheffield..baru skali aku try kat sungai and hasil?? zero!!!),Angler's mail(n buku pasal ikan2 kat tempat mat saleh nie..)

2nd part
Doritos Mild Salsa Dip(helmi cakp sedap...hakikatnye..x sedap!!!),sweet thai chili sos(no komen..),Nescafe,5 cawan yg kalerful(npe byak sgt nie!!!!...)Tesco Whole Orange(...aku lagi ske riben coz xde ari2,oren pn bleh la..)..kat cnie cikit je barang sebab yg ade kaitan pasal drinks je aku letak kat cnie(doritos mild salsa???...sape ltak nie)

last part
Nivea Nourishing Cream(tgok tanganku,lembutkan....haha),cottonbud,dvd yg aku x pakai lag,collection of 1& 2p(syiling yg kaler2 merah tu la),Adidas Blue Challenge Body Spray,seletip(aku sorag je kt sebut camnie..)kunci bilik,tiket train (time aku p men ping pong kat Manchester..kalah!!),Cold & Flu RELIEF(kadang2 idung aku nie wat hal gak...),2G pendrive(beli time pc fair kat uia..'member' aspar yg tolong belikan),a box contained macam2 bnde(mals aku nk cter..complicated)

atas katil
ade 2 biji bantal,duve kaler biru(aku akan usahakan tuk carik kaler ijau...),a handphone uses for calling family aku,sejadah ngn kain pelekat(aku bru pas semayang td..campak je kat citu)...tue je la yg ade kat ats katil..(aku expect lag tggi kot..pompuan k..hahaha)

lantai
kasut,bekas baju kotor,beg(ari2 aku p kuliah paki beg 2 la..kaler merah),1 set of weight(aku nk badan ketak2 doh..haha..)

board kat dinding
aku lekat mcam2 kat cnie stat dr aku mule masuk uni. sampi la skang..kalu aku nk citer pn 300 taun pn x abh kot(npe la ske sgt no.300 nie???)

pintu
dart board aku la..(aku slalu men time aku baru blik class..)

fuuhhhh...mst penat korang bace kan.hahaha..padan muke..aku dah bosan tahap gaban nie.2 la pasal aku tulis bnde2 merepek nie...(kalau aku gnekan mase aku nie stdy,sure byak input aku dpt..haha)

p/s:time kasih kat fara sbb suh wat blog nie(leh la aku ilangkan bosan aku)
p/s/s:termaktublah bhwe mnulis blog no 7 dlam solution keboringan.

Thursday, 12 March 2009

6 solution for keboringan

anda bosan???..inginkan penyelesaian..mkan lah sendayu produk..

(pastikan senyuman paling menawan dikala meluah kan ayt diatas..pastikan jge ade kelip2,belon2 warna warni turun dr atas..)

fuhhh..kalau ade camni,compem aku bli 32 tahunnye stok..compem!!!.


>>definasi bosan kat aku <<

(1)otak aku dah x leh nk pkir bnde yg aku tgah wat

(2)situasi sgt2 menjengkelkan(..rase nk lempang je org sebelah.korang penh rase cam2??)

(3)tibe2 je aku kene pakse wat bnde yg aku hate most!!. (argghhhh...mmg cibai la)



6 logik akal yg aku rase leh hilangkan kebosanan trsebut



(1)aku akan cbe menghasilkan karya terbaek aku..haha(conteng time!!!!)


(2)secara automatiknye otak aku mule berangan bnde2 yg aku rase 300 taun pn blum tentu aku dpt...kawen ngn scarlet johnson,lari2 kat tepi gunung ngn prety zinta,...aku nk ganti tempat tom cruise dalm cter MI(mision imposible la..)


(3)kire bulu roma tangan..haha.ni la aku rase bnde paling bodo penah aku wat..kjadian pelik n stat siang td time kuliah maha bosan..50!! tulah angka bulu roma seluas 1cm persegi..caye atau x.belive it.


(4)sembang..alaaa.korag jgn nk tpu la kalu korg x sembang time kuliah..chittt poorahh!!!..


(5)kapal terbang.tengkorak...juggling ball..ni la shabt sejati aku dikala aku memerlukan teman.memerlukan tmpat tuk bermanje2..(jis,jage tatatertib...) kat bawh nie adlah hasil hubungan aku dan mereka..(romantiknye..ngaum3..).kat blik aku dart pn ade..haaa..satu lag.pasu bunga kure2.(aku bru bli...haiihhh..cutenye)...dah mcm sarkas aku tgok bilik aku..


video


(6)makan...ramai org ade habit kalau bosan je,trus makn.ape la punye sempit pemikiran manusia2 ortodoks nie..korag x tau k,bler makan bukan atas kemahuan lapar,ia akn menyebabkan gumpalan2 lemak di bawah kulit dan seterusnye mmbuatkan korang nmpak cam tong drum atau tong air kaler ijau tepi umah aku....kelihatan seperti tong mmbuatkan kehadiran korang x disedari oleh awek2 & pakwe2 yg bajet cun lantas memberi satu jangke mase yg agak panjang tuk mendapat title SIGLE BUT NOT AVAILABLE..haha.kesimpulannye..makan je la kalau mkan 2 leh hlang kan bosan..persetankn sume ayat2 diatas.jodoh pertemuan ditangan tuhan...btul x Par..haha

nie la bnde2 yg aku wat time bosan...aku paling ske wat no 6.hahaha...bst woo..ingt senag k nk kumpul lemak(<<..ni la contoh mnusie ortodok aku ckp td))kalau ade sape2 aktiviti time bosan yg lag bst tahap dewa...sile2 la kongsi...



p/s:lakukan pemgiraan bulu roma tanpe pengatahuan rakan2 dan guru